En vain voi sille mitään, että The Horrors kiehtoo minua. Tämä on itse asiassa hieman (lue: hyvin) pelottavaa - yhtyehän on tunnettu "itsemurhateini"-lookistaan eikä niinkään musiikistaan. Mutta meninpä nyt kuuntelemaan sellaista levyä kuin The Horrors - Strange House (2007). Horrorsilla on kuitenkin pullat paremmin uunissa kuin esimerkiksi varhaisteinien "goottisuosikilla" Aidenilla - joka taas on hyvä esimerkki kaikkein korneimmasta emobändistä ikinä!

("Emme ole emobändi!" kehtasivat vielä Rumbassa mennä väittämään). The Horrorsin keulakuva on kuin ilmetty Joey Ramone  - samat anorektiset koivet, pehko ja sairaalloinen iho. Ja katsopas,  kappalelistalta löytyy sellainen kuin Sheena is a parasite. (Hauskaa kieroutunutta huumoria.)


Itse levystä - taustakuorot toimivat ja introt ovat poikkeuksetta taidokkaita. Vaikutteita löytyy niin Nirvanan Bleach-ajoilta kuin jo mainitusta Ramonesista. Ei tämä huono ole, mutta jonkinlainen melodiankulku useimpiin kappaleisiin olisi tehnyt kyllä ihmeitä.

 

p.s. Mitäs ihmettä? Olen alkanut diggailla Lily Allenin persoonaa. On se kyllä ihmeellistä (ja joskus kamalaa), kun ihastuu jonkun laulajan persoonaan, niin alkaa tykätä siitä musiikistakin. Rakastan Allenin brittiaksenttia! Ja hyväntuuliset biisit ovat kyllä virkistäviä. Ja purevat sanoitukset totta kai.

****************************

Mikä on uusin musamaailma ihastuksesi? Onko se jokin uusi valovoimainen laulaja, bändi tai jokin muu ilmiö?